Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

BAKALLAND Mak niebieski 500 g 5900749021227

EAN: 5900749021227
Nazwa wariantu
BAKALLAND Mak niebieski (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

BAKALLAND Mak niebieski 5900749021227

19,99
Cena za kg: 39,98
opak. 500 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Orzechy
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Sezam
Może zawierać

Wartości odżywcze

na 100 g
na porcję 20 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna
2164 kJ/
433 kJ
5%
Wartość energetyczna
524 kcal
105 kcal
Tłuszcz
42,9 g
8,6 g
12%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
5,5 g
1,1 g
6%
Węglowodany
4,2 g
0,8 g
<1%
w tym cukry
3,2 g
0,6 g
1%
Błonnik
20,5 g
4,1 g
-
Białko
20,1 g
4 g
8%
Sól
0,015 g
0,003 g
<1%
Składniki mineralne
na 100 g
% RWS* w 100 g
na porcję 20 g
Witamina E
1,8 mg
15%
0,36 mg
Witamina B6
0,44 mg
31%
0,09 mg
Kwas foliowy
58 µg
29%
11,6 µg
Potas
963 mg
48%
193 mg
Wapń
1266 mg
158%
253 mg
Fosfor
1022 mg
146%
204 mg
Magnez
458 mg
122%
92 mg
Żelazo
8,1 mg
58%
1,6 mg
Cynk
3,34 mg
33%
0,67 mg
Miedź
0,42 mg
42%
0,08 mg
Mangan
3,71 mg
186%
0,74 mg
* RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji produktu.

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
na porcję 20 g
Wartość energetyczna (kJ)
2164.00000
433.00000
Wartość energetyczna (kcal)
524.00000
105.00000
Tłuszcz (g)
42.90000
8.60000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
5.50000
1.10000
Węglowodany (g)
4.20000
0.80000
w tym cukry (g)
3.20000
0.60000
Błonnik (g)
20.50000
4.10000
Białko (g)
20.10000
4.00000
Sól (g)
0.01500
0.00300
Witamina E (mg)
1.80000
0.36000
Witamina B6 (mg)
0.44000
0.09000
Kwas foliowy (µg)
58.00000
11.60000
Potas (mg)
963.00000
193.00000
Wapń (mg)
1266.00000
253.00000
Fosfor (mg)
1022.00000
204.00000
Żelazo (mg)
8.10000
1.60000
Magnez (mg)
458.00000
92.00000
Cynk (mg)
3.34000
0.67000
Miedź (mg)
0.42000
0.08000
Mangan (mg)
3.71000
0.74000

Cechy

naturalne bogactwo magnezu, wapnia i witaminy B6
Dobra i polska firma

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Kontakt

BAKALLAND S.A.

Adres kontaktowy

ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Email kontaktowy

serwis_konsumenta@bakalland.pl

Adres zwrotny

BAKALLAND S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa serwis_konsumenta@bakalland.pl Infolinia: 801 801 125

Waga

Waga brutto
505

Marka

Bakalland

O marce

Bakalland - wyszukane przyjemności Wystarczy tylko chwila, by sięgnąć po małe przyjemności. Wcześniej jednak długo i starannie wyszukujemy najdoskonalsze owoce i orzechy, wybierając je z najlepszych zbiorów na świecie. Dzięki temu Bakalland od lat słynie z jakości, a Ty możesz rozkoszować się prawdziwym bogactwem naturalnych smaków!

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
500

Oświadczenia żywieniowe

Naturalne bogactwo magnezu, wapnia i witaminy B6

Rozmiar opakowania

500

Rodzaj opakowania

Typ
Zgrzewane

Przepisy

Tarta makowa Składniki: - 200 g maku Bakalland - 100 g rodzynek sułtańskich Bakalland - 150 kostki do pieczenia Kasia - 200 g mąki - 2 jajka - 300 g cukru - 3 łyżki miodu 1. W misce mieszamy: mąkę, żółtka, 100 g cukru i 125 g kostki do pieczenia. Szybko zagniatamy i odstawiamy do lodówki. 2. Mak zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 20 min. Odcedzamy i 3x mielimy. Następnie dodajemy miód, pozostałą kostkę do pieczenia i rodzynki. 3. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim wysmarowaną i obsypaną mąką formę do tarty. Ciasto nakłuwamy widelcem. 4. Białka ubijamy na sztywną pianę z pozostałym cukrem i mieszamy z masą makową. Masę wykładamy na ciasto i pieczemy w 180°C ok. 30 min. Więcej przepisów znajdziesz na www.mojeciasto.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mak niebieski

Marka standaryzowana

Marka
Bakalland

Telefon kontaktowy

801801125

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Opakowanie zawiera 25 sugerowanych porcji produktu.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
25

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem