Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 50 g 5900983019950

EAN: 5900983019950
Nazwa wariantu
DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 5900983019950

EAN: 5900983019950
5,75
Cena za kg: 115,00
opak. 50 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

KAMIS Mieszanka przyprawowa przyprawa do piernika
KAMIS Mieszanka przyprawowa przyprawa do piernika 20 g
2,79 zł Cena za kg: 139,50
DELECTA Aromat do ciast migdałowy
DELECTA Aromat do ciast migdałowy 9 ml
1,69 zł Cena za litr: 187,78
KOTANYI Cukier z prawdziwą wanilią Bourbon
KOTANYI Cukier z prawdziwą wanilią Bourbon 10 g
2,58 zł Cena za kg: 258,00
DR. OETKER Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina
DR. OETKER Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g
2,75 zł Cena za kg: 68,75
KOTANYI Cukier Cynamonowy do kawy i deserów
KOTANYI Cukier Cynamonowy do kawy i deserów 37 g
10,23 zł Cena za kg: 276,49
DR. OETKER Żelatyna uniwersalna
DR. OETKER Żelatyna uniwersalna 20 g
2,65 zł Cena za kg: 132,50
DR. OETKER Aromat rumowy
DR. OETKER Aromat rumowy 9 ml
2,79 zł Cena za litr: 310,00
GELLWE Żelatyna
GELLWE Żelatyna 50 g
4,49 zł Cena za kg: 89,80
DR. OETKER Ze świata natury Ekstrakt naturalny pomarańcza z Brazylii
DR. OETKER Ze świata natury Ekstrakt naturalny pomarańcza z Brazylii 30 ml
6,97 zł Cena za litr: 232,33
DR. OETKER Aromat waniliowy
DR. OETKER Aromat waniliowy 9 ml
2,79 zł Cena za litr: 310,00

Opis produktu

Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Orzechy
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Cechy

niezbędna w kuchni
na 2,5 l wody

Przygotowanie i stosowanie

Sposób użycia: Rozpuścić 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litr płynu.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Adres internetowy

www.delecta.pl

Kontakt

Bakalland S.A.

Adres kontaktowy

ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Adres zwrotny

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Waga

Waga brutto
54

Marka

Delecta

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900983519955

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
50

Rozmiar opakowania

50

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przepisy

Nasz przepis na karpia w galarecie: Przygotuj: 1-1,5 kg oczyszczonego karpia, 4 jaja, 1 marchewkę, 3 kostki rosołowe, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, 7,5 łyżeczki żelatyny Delecta. Karpia pokrój w dzwonka. Wlej do garnka ok. 1,5 litra wrzącej wody, rozpuść w niej kostkę rosołową, dodaj liść laurowy i ziele angielskie, delikatnie włóż dzwonka karpia i całą marchewkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Po tym czasie wyjmij łyżką cedzakową kawałki ryby i marchewkę na talerz i pozostaw do ostudzenia. Ugotuj jaja. W 1,5 litra wrzącej wody rozpuść 2 kostki rosołowe, dodaj żelatynę Delecta, wymieszaj (nie gotuj). Dopraw do smaku solą, pieprzem. Pokrój marchewkę i jaja w plasterki. W podłużnym głębokim talerzu ułóż pokrojonego karpia, udekoruj marchewką, jajami i natką pietruszki. Zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Dobre rady - Rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatyna, dodana do bitej śmietany (30-36% tł.) wzmocni jej strukturę. - Wywar warzywno-mięsny będący bazą galarety proponujemy najpierw przecedzić przez gęste sito (lub gazę) i dopiero rozpuścić w nim żelatynę. Uzyskamy wówczas bardziej przezroczystą galaretę. - Wykwintną galaretę sporządzamy dodając do wywaru odrobinę białego wina.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi. Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego.

Marka standaryzowana

Marka
Delecta

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem