Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Babka drożdżowa 357 g 5900437084503

EAN: 5900437084503
Nazwa wariantu
DR. OETKER Babka drożdżowa (1)
DR. OETKER Babka drożdżowa (2)
DR. OETKER Babka drożdżowa (1)
DR. OETKER Babka drożdżowa (2)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Babka drożdżowa 5900437084503

6,70
Cena za kg: 18,77
pudełko 357 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. Oetker Ciasto kruche
DR. Oetker Ciasto kruche 400 g
5,60 zł Cena za kg: 14,00
DELECTA Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta 680 g
8,15 zł Cena za kg: 11,99
DELECTA Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g
5,75 zł Cena za kg: 15,13
GELLWE Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g
7,25 zł Cena za kg: 24,17
DELECTA Krówka mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Krówka mieszanka do wypieku ciasta 530 g
8,79 zł Cena za kg: 16,58
DELECTABabeczki z płatkami czekolady mieszanka do wypieku ciasta
DELECTABabeczki z płatkami czekolady mieszanka do wypieku ciasta 280 g
8,49 zł Cena za kg: 30,32
DR. OETKER Ciasto i krem do karpatki
DR. OETKER Ciasto i krem do karpatki 380 g
6,89 zł Cena za kg: 18,13
DELECTA Beza wyjątkowo krucha mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Beza wyjątkowo krucha mieszanka do wypieku ciasta 260 g
6,79 zł Cena za kg: 26,12
DR. OETKER Szarlotka z kremem budyniowym
DR. OETKER Szarlotka z kremem budyniowym 373 g
7,32 zł Cena za kg: 19,62
DR. OETKER Babka czekoladowa
DR. OETKER Babka czekoladowa 365 g
6,59 zł Cena za kg: 18,05

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
1,9% drożdże suszone instant (drożdże suszone (Saccharomyces cerevisiae)
emulgator (monostearynian sorbitolu))
sól
aromat

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 1 porcja = 38 g
(%*)
Energia
1406 kJ
534 kJ
6%
Energia
335 kcal
127 kcal
6%
Tłuszcz
13 g
4,9 g
7%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
7,7 g
2,9 g
15%
Węglowodany
47 g
18 g
7%
w tym Cukry
17 g
6,3 g
7%
Białko
7,0 g
2,7 g
5%
Sól
0,23 g
0,09 g
2%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartosc odzywcza po przyrzadzeniu (mleko 2% tl.) 1 porcja = 38 g
Wartość energetyczna (kJ)
1406.00000
534.00000
Wartość energetyczna (kcal)
335.00000
127.00000
Tłuszcz (g)
13.00000
4.90000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
7.70000
2.90000
Węglowodany (g)
47.00000
18.00000
w tym cukry (g)
17.00000
6.30000
Białko (g)
7.00000
2.70000
Sól (g)
0.23000
0.09000

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
bez przygotowywania rozczynu
z drożdżami
w proszku

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
350 g mieszanki do wypieku Babki drożdżowej
7 g drożdży suszonych instant

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
396

Marka

Dr. Oetker

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
357

Rozmiar opakowania

357

Rodzaj opakowania

Typ
Pudełko

Przepisy

Babka drożdżowa w proszku Dodaj: - 50 g masła - 1 jajko + 1 żółtko - 100 ml ciepłego mleka (ok. 10 łyżek) Do kruszonki: - 25-30 g zimnego masła Sposób przygotowania: 1. Kruszonka Z mieszanki do ciasta odsyp 2 pełne łyżki stołowe (ok. 60-65 g) do oddzielnego naczynia. Zagnieć z 25-30 g masła i wstaw do lodówki do schłodzenia. 2. Ciasto Rozpuść 50 g masła i odstaw do przestudzenia. Pozostałą mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże 7 g, 1 jajko, 1 żółtko, 100 ml ciepłego mleka. Całość miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodawaj powoli przestudzone masło i miksuj jeszcze przez ok. 5 minut. 3. Wyrastanie Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40-50 minut do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Pod koniec wyrastania nastaw piekarnik na 175°C bez termoobiegu. Foremkę (10 cm x 25 cm) wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. 4. Pieczenie Wyrośnięte ciasto przełóż do formy (wierzch ciasta możesz posmarować pozostałym białkiem). Posyp kruszonką. Wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 25-30 min (do zarumienienia i suchego patyczka Upieczoną babkę wyjmij z formy po ok. 10 min. Drożdżówka z owocami ø ok. 24 cm Do kruszonki: ok. 25-30 g zimnego masła Dodaj: - 50 g masła, - 1 jajko, - 1 żółtko, - 100 ml ciepłego mleka Dodatkowo: 200-250 g owoców świeżych lub mrożonych, np. truskawek, śliwek (bez rozmrażania) Sposób przygotowania: Z mieszanki do ciasta odsyp 2 pełne łyżki stołowe (ok. 60-65 g) do kruszonki. Zagnieć z 25-30 g masła i wstaw do lodówki. Rozpuść 50 g masła i odstaw do przestudzenia. Pozostałą mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże 7 g, 1 jajko, 1 żółtko, 100 ml ciepłego mleka. Całość miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj przestudzone masło i miksuj jeszcze przez ok. 5 minut. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40-50 minut do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Pod koniec wyrastania rozgrzej piekarnik (175°C) bez termoobiegu. Tortownicę (Ø 24 cm) wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Wyrośnięte ciasto przełóż do formy. Wyłóż owoce, posyp kruszonką. Wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25-30 minut do zarumienienia i suchego patyczka. Smacznego! Babka z lukrem ø ok. 22 cm Dodaj: - 50 g masła, - 1 jajko, - 1 żółtko, - 125 ml ciepłego mleka, - 50 g drobnych rodzynek Do lukru: ok. 150 g cukru pudru, sok z 12 cytryny, 20 ml wrzątku (ok. 2 łyżki) Sposób przygotowania: Rozpuść 50 g masła i odstaw do przestudzenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj drożdże 7 g, 1 jajko, 1 żółtko, 125 ml ciepłego mleka. Całość miksuj na najwyższych obrotach (mieszadła świderki) do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj przestudzone masło i miksuj jeszcze przez ok. 5 minut. Pod koniec miksowania dodaj rodzynki. Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40-50 minut do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Pod koniec wyrastania rozgrzej piekarnik (175°C) bez termoobiegu. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyrośnięte ciasto przełóż do formy. Wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 25-30 min do zarumienienia i suchego patyczka. 5 min po upieczeniu wyjmij z formy na kratkę do studzenia. Lukier: Cukier puder wymieszaj z sokiem z cytryny i gorącą wodą, polukruj jeszcze ciepłą babkę. Smacznego!

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku babki drożdżowej.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 38 g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem