Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Babka o smaku cytrynowym 375 g 5900437085265

EAN: 5900437085265
Nazwa wariantu
DR. OETKER Babka o smaku cytrynowym (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Babka o smaku cytrynowym 5900437085265

7,34
Cena za kg: 19,57
torebka 375 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika
DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
1,99 zł Cena za kg: 33,17
DELECTA Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 640 g
8,99 zł Cena za kg: 14,05
DELECTA Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Biszkopt mieszanka do wypieku ciasta 380 g
6,57 zł Cena za kg: 17,29
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie 390 g
7,19 zł Cena za kg: 18,44
DR. OETKER Babeczki jogurtowe
DR. OETKER Babeczki jogurtowe 335 g
7,85 zł Cena za kg: 23,43
DR. OETKER Sernik królewski z czekoladą
DR. OETKER Sernik królewski z czekoladą 520 g
7,55 zł Cena za kg: 14,52
DELECTA Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta
DELECTA Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta 260 g
8,19 zł Cena za kg: 31,50
GELLWE Babeczki smak pistacjowy z czekoladą mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki smak pistacjowy z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g
7,04 zł Cena za kg: 24,28
DELECTA Bułeczki słodkie
DELECTA Bułeczki słodkie 340 g
7,65 zł Cena za kg: 22,50
BEZGLUTEN Low-Carb Κeto Multi Mix Bezglutenowa mieszanka uniwersalna
BEZGLUTEN Low-Carb Κeto Multi Mix Bezglutenowa mieszanka uniwersalna 250 g
16,68 zł Cena za kg: 66,72

Opis produktu

Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany węglany sodu), mąka PSZENNA)
błonnik z cykorii
aromat
sól

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g
(%*)
Energia
1405 kJ
604 kJ
7 %
Energia
335 kcal
144 kcal
7 %
Tłuszcz
14 g
6 g
9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
3,9 g
1,7 g
9 %
Węglowodany
46 g
20 g
8 %
w tym Cukry
23 g
9,7 g
11 %
Białko
5,4 g
2,3 g
5 %
Sól
0,78 g
0,34 g
6 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł.) 1 porcja = 43 g
Wartość energetyczna (kJ)
1405.00000
604.00000
Wartość energetyczna (kcal)
335.00000
144.00000
Tłuszcz (g)
14.00000
6.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
3.90000
1.70000
Węglowodany (g)
46.00000
20.00000
w tym cukry (g)
23.00000
9.70000
Białko (g)
5.40000
2.30000
Sól (g)
0.78000
0.34000

Cechy

bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
382

Marka

Dr. Oetker

Dodatki

Aromaty
Zawiera
Barwniki
Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Nie zawiera

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

Informacje dot. stylu życia

Nie zawiera oleju palmowego

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
375

Rozmiar opakowania

375

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Babka o smaku cytrynowym Dodaj: - 2 jaja - 100 g margaryny (lub masła) - 100 ml mleka (ok. 10 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem. Babka Wielkanocna Forma do pieczenia ok. 25 cm Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki z kominem (⌀ ok. 20 cm). Piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i polej lukrem. Polewa Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny. Smacznego! Muffinki Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). 12 sztuk

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku babki o smaku cytrynowym.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 43 g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem