Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Budyń smak czekoladowy 45 g 5900437021256

EAN: 5900437021256
Nazwa wariantu
DR. OETKER Budyń smak czekoladowy (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Budyń smak czekoladowy 5900437021256

1,23
Cena za kg: 27,33
opak. 45 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

WINIARY Budyń bez dodatku cukru smak śmietankowy
WINIARY Budyń bez dodatku cukru smak śmietankowy 35 g
1,59 zł Cena za kg: 45,43
WINIARY Budyń z cukrem smak czekoladowy
WINIARY Budyń z cukrem smak czekoladowy 63 g
1,39 zł Cena za kg: 22,06
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak czekolada
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak czekolada 45 g
1,69 zł Cena za kg: 37,56
DELECTA Budyń smak malinowy
DELECTA Budyń smak malinowy 64 g
1,84 zł Cena za kg: 28,75
WODZISŁAW Budyń smak waniliowy
WODZISŁAW Budyń smak waniliowy 38 g
1,00 zł Cena za kg: 26,32
DR. OETKER Budyń bez glutenu smak śmietankowy
DR. OETKER Budyń bez glutenu smak śmietankowy 40 g
1,52 zł Cena za kg: 38,00
ECO+ Budyń o smaku czekoladowym
ECO+ Budyń o smaku czekoladowym 45 g
0,75 zł Cena za kg: 16,67
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku czekoladowym
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku czekoladowym 40 g
0,85 zł Cena za kg: 21,25
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak makaroniki pistacjowe
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak makaroniki pistacjowe 43 g
2,26 zł Cena za kg: 52,56
DR. OETKER Słodka Chwila Bydyń smak peanut butter & cookies
DR. OETKER Słodka Chwila Bydyń smak peanut butter & cookies 43 g
2,26 zł Cena za kg: 52,56

Opis produktu

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

Składniki

skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,1% czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza)
aromat (zawiera LAKTOZĘ)

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Mleko
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = 143 g
(%*)
Energia
388 kJ
555 kJ
7%
Energia
92 kcal
131 kcal
7%
Tłuszcz
1,9 g
2,7 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1,1 g
1,6 g
8%
Węglowodany
15 g
22 g
8%
w tym Cukry
9,5 g
14 g
16%
Białko
3,3 g
4,7 g
9%
Sól
0,14 g
0,20 g
3%
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
1 porcja = około 143 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartosc odzywcza po przyrzadzeniu (mleko 2% tl.):
1 porcja = 143 g
Wartość energetyczna (kJ)
388.00000
555.00000
Wartość energetyczna (kcal)
92.00000
131.00000
Tłuszcz (g)
1.90000
2.70000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.10000
1.60000
Węglowodany (g)
15.00000
22.00000
w tym cukry (g)
9.50000
14.00000
Białko (g)
3.30000
4.70000
Sól (g)
0.14000
0.20000

Przygotowanie i stosowanie

Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
48

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900437521251

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
45

Rozmiar opakowania

45

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przepisy

Przepis na: Kostkę stracciatella z kremem budyniowym Składniki: - 50 g mąki pszennej - 180 g cukru - 4 jajka - 150 g miękkiego masła - 3 Budynie smak Czekoladowy Dr. Oetkera - 1 łyżka Ciemnego kakao Dr. Oetkera - 2 tabliczki (po 100 g) czekolady (gorzka, mleczna) - 600 ml mleka - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone - 2 łyżki cukru pudru - szczypta soli Sposób przygotowania: Dno formy 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli na puszystą (sztywną) pianę, pod koniec dodawaj stopniowo 100 g cukru, następnie żółtka. Na końcu delikatnie wmieszaj przesianą mąkę z 1 budyniem i kakao. Ciasto przełóż do formy i piecz około 30 minut. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia. Z 600 ml mleka odlej 200 ml i rozmieszaj w nim 2 budynie z pozostałym cukrem. Do garnka wlej 400 ml mleka, dodaj kawałki gorzkiej czekolady (100 g) i masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła i czekolady, zagotuj. Na końcu wlej pozostałą porcje mleka wymieszaną z budyniami i cukrem. Gotuj na małym ogniu do uzyskania gęstego kremu budyniowego. Krem przelej na wystudzony biszkopt. Przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Śmietankę i serek mascarpone ubij z cukrem pudrem do uzyskania gęstego kremu. Do masy dodaj około 70 g startej czekolady. Zdejmij folię z kremu czekoladowego i nałóż masę stracciatella. Pozostałą startą czekoladą udekoruj ciasto. Więcej przepisów na oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Budyń w proszku.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801 100 700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
4

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem