Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Budyń smak waniliowy 40 g 5900437020013

EAN: 5900437020013
Nazwa wariantu
DR. OETKER Budyń smak waniliowy (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Budyń smak waniliowy 5900437020013

1,28
Cena za kg: 32,00
opak. 40 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

WINIARY Budyń bez dodatku cukru smak czekoladowy
WINIARY Budyń bez dodatku cukru smak czekoladowy 38 g
1,59 zł Cena za kg: 41,84
WINIARY Budyń bez dodatku cukru smak wanilii
WINIARY Budyń bez dodatku cukru smak wanilii 35 g
1,67 zł Cena za kg: 47,71
WODZISŁAW Budyń smak malinowy
WODZISŁAW Budyń smak malinowy 38 g
0,95 zł Cena za kg: 25,00
GELLWE Budyń smak waniliowy
GELLWE Budyń smak waniliowy 40 g
0,83 zł Cena za kg: 20,75
DELECTA Budyń smak krówki
DELECTA Budyń smak krówki 64 g
1,84 zł Cena za kg: 28,75
VITALLY FOOD Budyń o smaku waniliowym z wanilią bourbon BIO
VITALLY FOOD Budyń o smaku waniliowym z wanilią bourbon BIO 38 g
2,57 zł Cena za kg: 67,63
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku waniliowym
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku waniliowym 29 g
0,85 zł Cena za kg: 29,31
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku śmietankowym
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku śmietankowym 38 g
0,85 zł Cena za kg: 22,37
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku czekoladowym
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku czekoladowym 40 g
0,85 zł Cena za kg: 21,25
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak słony karmel
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak słony karmel 43 g
1,69 zł Cena za kg: 39,30

Opis produktu

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

Składniki

skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
barwnik (karoteny)
ekstrakt wanilii

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Mleko
Może zawierać

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.): 100 g
1 porcja = 142 g
(%*)
Energia
381 kJ
542 kJ
6%
Energia
90 kcal
128 kcal
6%
Tłuszcz
1,8 g
2,5 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1,0 g
1,5 g
8%
Węglowodany
16 g
22 g
8%
w tym Cukry
9,6 g
14 g
16%
Białko
3,0 g
4,2 g
8%
Sól
0,10 g
0,15 g
3%
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartosc odzywcza po przyrzadzeniu (mleko 2% tl.): 100 g
1 porcja = 142 g
Wartość energetyczna (kJ)
381.00000
542.00000
Wartość energetyczna (kcal)
90.00000
128.00000
Tłuszcz (g)
1.80000
2.50000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.00000
1.50000
Węglowodany (g)
16.00000
22.00000
w tym cukry (g)
9.60000
14.00000
Białko (g)
3.00000
4.20000
Sól (g)
0.10000
0.15000

Przygotowanie i stosowanie

Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
44

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opakowanie logistyczne

GTIN
05900437520018

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
40

Rozmiar opakowania

40

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Przepis na: Klasyczną karpatkę Składniki: - 250 ml wody - 120 g masła - 150 g mąki pszennej - 5 jajek - 750 ml mleka - 80 g cukru - 2 Budynie smak Waniliowy Dr. Oetkera - 200 g miękkiego masła Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Formę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wodę i masło zagotuj. Do wrzącej wody wsyp przesianą mąkę cały czas gotując na średniej mocy palnika, mieszaj przez około 3-4 minuty. Gotowe ciasto powinno mieć szklisty wygląd i odchodzić od garnka. Odstaw do lekkiego przestudzenia. Dodawaj po jednym jajku - za każdym razem dokładnie miksując - do połączenia ciasta. Ciasto rozłóż równomiernie na blaszce. Piecz przez około 35-40 minut. Przed końcem pieczenia warto sprawdzić czy ciasto jest dobrze wysuszone od spodu. Jeśli jest wilgotne, zmniejsz temperaturę do 150°C i susz przez kolejne 10-15 minut. Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia. Do wysokiego naczynia odlej około 350 ml mleka, dodaj cukier i budynie, wymieszaj. Pozostałe mleko wlej do garnka, zagotuj. Przelej wymieszany budyń z mlekiem i cukrem i zagotuj do uzyskania budyniowej konsystencji. Gorący budyń przelej do miski, przykryj folią spożywczą tak, by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia. Wystudzony budyń krótko zmiksuj. Cały czas miksując dodawaj łyżka po łyżce miękkie masło. Wystudzone ciasto przekrój na pół. Rozsmaruj na nim krem budyniowy. Przykryj go połową ciasta. Odstaw na około 2 godziny do lodówki, aby krem stężał. Przed podaniem oprósz karpatkę cukrem pudrem i udekoruj świeżymi truskawkami. Więcej przepisów na oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Budyń w proszku.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801 100 700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
4

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem