Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Ciasto Czekoladowe XXL 671 g 5900437080109

EAN: 5900437080109
Nazwa wariantu
DR. OETKER Ciasto Czekoladowe XXL (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Ciasto Czekoladowe XXL 5900437080109

10,34
Cena za kg: 15,41
opak. 671 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Biszkopt
DR. OETKER Biszkopt 400 g
6,90 zł Cena za kg: 17,25
DR. OETKER Sernik na zimno
DR. OETKER Sernik na zimno 195 g
6,99 zł Cena za kg: 35,85
DR. OETKER Babeczki z płatkami czekoladowymi
DR. OETKER Babeczki z płatkami czekoladowymi 300 g
6,97 zł Cena za kg: 23,23
DR. OETKER Mini Babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady
DR. OETKER Mini Babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250 g
9,23 zł Cena za kg: 36,92
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g
7,04 zł Cena za kg: 24,28
DELECTA Babeczki smak truskawkowy
DELECTA Babeczki smak truskawkowy 280 g
10,49 zł Cena za kg: 37,46
SCHAR Mix it! Dunkel Rustykalna mieszanka mąk z gryki i nasion lnu
SCHAR Mix it! Dunkel Rustykalna mieszanka mąk z gryki i nasion lnu 1 kg
20,99 zł Cena za kg: 20,99
DR. OETKER Pancakes smak waniliowy
DR. OETKER Pancakes smak waniliowy 170 g
5,24 zł Cena za kg: 30,82
DELECTA Ślimaczki drożdżowe
DELECTA Ślimaczki drożdżowe 340 g
7,65 zł Cena za kg: 22,50
BEZGLUTEN Low-Carb Κeto Multi Mix Bezglutenowa mieszanka uniwersalna
BEZGLUTEN Low-Carb Κeto Multi Mix Bezglutenowa mieszanka uniwersalna 250 g
16,68 zł Cena za kg: 66,72

Opis produktu

Ciasto czekoladowe XXL w proszku Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
1 % czekolada w proszku
glukoza
błonnik z cykorii
ekstrakt wanilii
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
sól

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g
(%)*
Energia
1363 kJ
504 kJ
6 %
Energia
325 kcal
120 kcal
6 %
Tłuszcz
15 g
5,4 g
8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
4,1 g
1,5 g
8 %
Węglowodany
43 g
16 g
6 %
w tym Cukry
21 g
7,9 g
9 %
Białko
4,8 g
1,8 g
4 %
Sól
0,69 g
0,25 g
4 %
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g
Wartość energetyczna (kJ)
1363.00000
504.00000
Wartość energetyczna (kcal)
325.00000
120.00000
Tłuszcz (g)
15.00000
5.40000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
4.10000
1.50000
Węglowodany (g)
43.00000
16.00000
w tym cukry (g)
21.00000
7.90000
Białko (g)
4.80000
1.80000
Sól (g)
0.69000
0.25000

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
682

Marka

Dr. Oetker

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera
Smaki / Aromaty
Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Nie zawiera

Informacje dot. stylu życia

Nie zawiera oleju palmowego

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
671

Rozmiar opakowania

671

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Ciasto czekoladowe XXL Dodaj: - 4 jaja - 200 g margaryny (lub masła) - 200 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180 °C Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Wuzetka Ciasto Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy. Masa 2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta. Polewa czekoladowa Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto. Smacznego! Ciasto czekoladowe z owocami Możesz wzbogacić ciasto dodając przed upieczeniem ulubione owoce. 200 g owoców (świeżych lub mrożonych) wiśni, malin, borówek, rozdrobnionych gruszek lub truskawek ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem. Wcześniej w razie potrzeby owoce odszypułkuj, obierz, umyj i odsącz piecz w temp. 180 °C ok. 40-45 min lub dłużej (do suchego patyczka).

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku ciasta czekoladowego XXL.

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

34 porcje

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
34

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem