Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Krem do karpatki klasyczny 240 g 5900437013800

EAN: 5900437013800
Nazwa wariantu
DR. OETKER Krem do karpatki klasyczny (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Krem do karpatki klasyczny 5900437013800

4,28
Cena za kg: 17,83
opak. 240 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Kremy do tortów czekoladowy
DR. OETKER Kremy do tortów czekoladowy 140 g
4,28 zł Cena za kg: 30,57
DELECTA Krem karpatka bez gotowania
DELECTA Krem karpatka bez gotowania 145 g
4,59 zł Cena za kg: 31,66
BAKALLAND Kajmak Masa krówkowa o smaku tiramisu
BAKALLAND Kajmak Masa krówkowa o smaku tiramisu 460 g
8,99 zł Cena za kg: 19,54
BAKALLAND Kajmak Masa krówkowa o smaku orzechowym
BAKALLAND Kajmak Masa krówkowa o smaku orzechowym 460 g
8,99 zł Cena za kg: 19,54
GOSTYŃ Kajmak Masa krówkowa
GOSTYŃ Kajmak Masa krówkowa 510 g
10,49 zł Cena za kg: 20,57
GELLWE Krem do tortów i ciast smak waniliowy
GELLWE Krem do tortów i ciast smak waniliowy 120 g
3,49 zł Cena za kg: 29,08
DELECTA Śnieżka oryginalna
DELECTA Śnieżka oryginalna 51 g
1,69 zł Cena za kg: 33,14
HELIO  Masa makowa z bakaliami
HELIO Masa makowa z bakaliami 850 g
11,99 zł Cena za kg: 14,11
HELIO Masa krówkowa kajmak
HELIO Masa krówkowa kajmak 400 g
9,99 zł Cena za kg: 24,98
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Masa makowa z bakaliami
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Masa makowa z bakaliami 850 g
6,66 zł Cena za kg: 7,84

Opis produktu

Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetkera to najlepszy wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - do gotowania na mleku i maśle - możliwa do przygotowania lżejsza wersja na śmietance - wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go aż na 24 porcje!

Składniki

cukier
skrobia
mąka PSZENNA
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat
barwniki (kurkumina, karoteny)

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
1 porcja = 39 g
(%*)
Energia
1186 kJ
462 kJ
6%
Energia
285 kcal
111 kcal
6%
Tłuszcz
19 g
7,3 g
10%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
12 g
4,6 g
23%
Węglowodany
26 g
10 g
4%
w tym Cukry
19 g
7,4 g
8%
Białko
2,4 g
0,9 g
2%
Sól
0,08 g
0,03 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
1 porcja = około 39 g kremu.

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., masło) 100 g
1 porcja = 39 g
Wartość energetyczna (kJ)
1186.00000
462.00000
Wartość energetyczna (kcal)
285.00000
111.00000
Tłuszcz (g)
19.00000
7.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
12.00000
4.60000
Węglowodany (g)
26.00000
10.00000
w tym cukry (g)
19.00000
7.40000
Białko (g)
2.40000
0.90000
Sól (g)
0.08000
0.03000

Cechy

do gotowania

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: Przygotuj: 0,5 l mleka i 200 g masła 1. Z 0,5 l mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki. Pozostałe mleko zagotuj. 2. Odsuń mleko z ognia, wlej rozprowadzony krem. Gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Gotowy krem przełóż do miski, odstaw do wystudzenia. 3. Ostudzony krem zmiksuj na najwyższych obrotach miksera, następnie zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj 200 g miękkiego masła, aż do połączenia składników. Gotowym kremem przełóż ciasto i wstaw do lodówki. Wskazówka: można przyrządzić delikatniejszą wersję kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. (200 ml).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
248

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
240

Rozmiar opakowania

240

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przepisy

przepis na ciasto Karpatka Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem (125 g) masła lub margaryny. Do wrzącej wody wsyp kubek mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem, dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta cienko rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do Karpatki Dr. Oetkera.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Krem w proszku.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
24

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem