Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni 15 g 5900437083032

EAN: 5900437083032
Nazwa wariantu
DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Zakwas chlebowy żytni 5900437083032

1,29
Cena za kg: 86,00
saszetka 15 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Cukier wanilinowy premium
DR. OETKER Cukier wanilinowy premium 16 g
0,89 zł Cena za kg: 55,63
PRYMAT Cukier z wanilią do ciast i deserów
PRYMAT Cukier z wanilią do ciast i deserów 10 g
3,99 zł Cena za kg: 399,00
DIAMANT Kruszony Cukier kandyz
DIAMANT Kruszony Cukier kandyz 250 g
7,99 zł Cena za kg: 31,96
WIODĄCA MARKA Kwasek cytrynowy
WIODĄCA MARKA Kwasek cytrynowy 25 g
1,49 zł Cena za kg: 59,60
DELECTA Drożdże do pizzy
DELECTA Drożdże do pizzy 8 g
1,70 zł Cena za kg: 212,50
DR. OETKER Backin Proszek do pieczenia
DR. OETKER Backin Proszek do pieczenia 15 g
0,75 zł Cena za kg: 50,00
PRYMAT Cukier z cynamonem do ciast i deserów
PRYMAT Cukier z cynamonem do ciast i deserów 15 g
1,68 zł Cena za kg: 112,00
WODZISŁAW Soda oczyszczona
WODZISŁAW Soda oczyszczona 450 g
9,99 zł Cena za kg: 22,20
VITALLY FOOD Bio Cukier z wanilią bourbon
VITALLY FOOD Bio Cukier z wanilią bourbon 15 g
2,29 zł Cena za kg: 152,67
CELIKO Cukier wanilinowy bezglutenowy
CELIKO Cukier wanilinowy bezglutenowy 32 g
1,19 zł Cena za kg: 37,19

Składniki

produkty przemiału ŻYTA
kultury starterowe

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Żyto
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku:
Energia
952 kJ / 230 kcal
Tłuszcz
3,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
0,5 g
Węglowodany
14 g
w tym Cukry
1,2 g
Białko
16 g
Sól
0 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
952.00000
Wartość energetyczna (kcal)
230.00000
Tłuszcz (g)
3.10000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.50000
Węglowodany (g)
14.00000
w tym cukry (g)
1.20000
Białko (g)
16.00000
Sól (g)
0.00000

Cechy

naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Waga

Waga brutto
16

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
15

Rozmiar opakowania

15

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przepisy

Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Zakwas żytni w proszku do wypieku pieczywa.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem