Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Żelatyna w listkach 10 g 5900437072111

EAN: 5900437072111
Nazwa wariantu
DR. OETKER Żelatyna w listkach (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Żelatyna w listkach 5900437072111

4,99
Cena za kg: 499,00
opak. 10 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów
DELECTA Żelatyna do mięs ryb warzyw i deserów 20 g
2,59 zł Cena za kg: 129,50
DR. OETKER Aromat pomarańczowy
DR. OETKER Aromat pomarańczowy 9 ml
1,90 zł Cena za litr: 211,11
DELECTA Aromat do ciast migdałowy
DELECTA Aromat do ciast migdałowy 9 ml
1,59 zł Cena za litr: 176,67
KOTANYI  Cukier z prawdziwą wanilią
KOTANYI Cukier z prawdziwą wanilią 10 g
2,59 zł Cena za kg: 259,00
DR. OETKER Aromat cytrynowy
DR. OETKER Aromat cytrynowy 9 ml
1,58 zł Cena za litr: 175,56
GALEO Cynamon mielony
GALEO Cynamon mielony 12 g
1,65 zł Cena za kg: 137,50
DR. OETKER Ze świata natury Cynamon mielony
DR. OETKER Ze świata natury Cynamon mielony 15 g
1,99 zł Cena za kg: 132,67
KOTANYI Wanilia w laskach
KOTANYI Wanilia w laskach 2.5 g
16,99 zł Cena za kg: 6796,00
KAMIS Przyprawa do kawy Chai Latte
KAMIS Przyprawa do kawy Chai Latte 20 g
2,55 zł Cena za kg: 127,50
NIELSEN MASSEY Pasta Waniliowa z ziarnami wanilii
NIELSEN MASSEY Pasta Waniliowa z ziarnami wanilii 60 ml
64,99 zł Cena za litr: 1083,17

Opis produktu

Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek. Doskonała do słodkich i słonych potraw.

Cechy

premium ekstra klarowna
do słodkich i słonych potraw
bez grudek

Przygotowanie i stosowanie

6 listków żelatyny na 500 ml płynu Sposób przygotowania: 1. Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. 2. Rozpuszczanie: - W ciepłych płynach (500 ml, np. bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. - W zimnych płynach 9500 ml, np. jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga! Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 0 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
12

Marka

Dr. Oetker

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
10

Rozmiar opakowania

10

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Tarta z musem truskawkowym 500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem. Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce. Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz. Smacznego! Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Żelatyna spożywcza wieprzowa. Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

6 listków

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
6

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem