Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

GELLWE Wadowickie kremówki papieskie 390 g 5900552029694

EAN: 5900552029694
Nazwa wariantu
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie (1)
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie (2)
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie (1)
GELLWE Wadowickie kremówki papieskie (2)
Zadaj pytanie o przedmiot

GELLWE Wadowickie kremówki papieskie 5900552029694

7,19
Cena za kg: 18,44
pudełko 390 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Biszkopt
DR. OETKER Biszkopt 400 g
6,90 zł Cena za kg: 17,25
GELLWE Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania
GELLWE Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g
5,90 zł Cena za kg: 30,57
DR. OETKER Piernik XXL
DR. OETKER Piernik XXL 654 g
10,73 zł Cena za kg: 16,41
DR. OETKER Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy
DR. OETKER Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
7,49 zł Cena za kg: 22,36
DR. OETKER Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą
DR. OETKER Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g
9,44 zł Cena za kg: 35,76
DR. OETKER Ciasto i krem do karpatki
DR. OETKER Ciasto i krem do karpatki 380 g
8,90 zł Cena za kg: 23,42
DR. OETKER Babka czekoladowa
DR. OETKER Babka czekoladowa 365 g
6,81 zł Cena za kg: 18,66
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g
7,04 zł Cena za kg: 24,28
DR. OETKER Pancakes smak czekoladowy
DR. OETKER Pancakes smak czekoladowy 180 g
5,24 zł Cena za kg: 29,11
DELECTA Bułeczki słodkie
DELECTA Bułeczki słodkie 340 g
7,65 zł Cena za kg: 22,50

Składniki

mąka pszenna
cukier
skrobie
emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromaty
barwniki: karoteny, kurkumina

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (ok. 88 g)
Wartość energetyczna
1118 kJ / 267 kcal
982 kJ / 235 kcal (12 %*)
Tłuszcz
14,5 g
12,8 g (18 %*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
10,5 g
9,2 g (46 %*)
Węglowodany
30,0 g
26,4 g (10 %*)
w tym cukry
15,5 g
13,6 g (15 %*)
Białko
4,2 g
3,7 g (7 %*)
Sól
0,32 g
0,28 g (5 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 15 porcji.
1 porcja = ok. 88 g.

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (ok. 88 g)
Wartość energetyczna (kJ)
1118.00000
982.00000
Wartość energetyczna (kcal)
267.00000
235.00000
Tłuszcz (g)
14.50000
12.80000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10.50000
9.20000
Węglowodany (g)
30.00000
26.40000
w tym cukry (g)
15.50000
13.60000
Białko (g)
4.20000
3.70000
Sól (g)
0.32000
0.28000

Cechy

w środku: ciasto i krem
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
240 g mieszanki do przygotowania ciasta
210 g mieszanki do sporządzenia kremu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Kontakt

FoodCare Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Waga

Waga brutto
504

Marka

Gellwe

O marce

Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Krakowskiej Pracowni Pyszności Gellwe, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia. Gellwe, cała przyjemność po Twojej stronie!

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Dodatkowe informacje

www.gellwe.pl

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
450

Rozmiar opakowania

450

Rodzaj opakowania

Typ
Pudełko

Przepisy

Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka Do kremu: - 750 ml mleka, - 200 g miękkiego masła. Do ponczu: - 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, - 1 łyżeczkę cukru, - 2-3 łyżki soku z cytryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 28 cm 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubij jajka, stopniowo wsypuj mieszankę do wypieku ciasta i miksuj około 4-5 minut na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Gotową masę przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez około 25 minut. 2. Przygotuj krem Z 750 ml mleka odlej szklankę, przelej do większego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Odsuń mleko z palnika, wlej rozrobiony proszek i zagotuj ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostaw do wystudzenia. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe! Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasącz według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i 2-3 łyżek soku z cytryny. Rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki. Gotową Kremówkę przed podaniem posyp Cukrem pudrem Gellwe. Pomysł na: Kremówki z bitą śmietaną 500 ml schłodzonej śmietanki o zaw. tł. 30 % lub 36 % ubijaj przez chwilę mikserem. Wsyp 2 saszetki Śmietanexu Gellwe i kontynuuj ubijanie do uzyskania sztywnej konsystencji. Na krem budyniowy wyłóż ubitą śmietanę i przykryj drugą połową biszkoptu. Gotowe ciasto włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj Cukrem pudrem Gellwe. Słodkiego dnia :)

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu.

Marka standaryzowana

Marka
Gellwe

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 15 porcji

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
15

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem