Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków 300 g 4001163165731

EAN: 4001163165731
Nazwa wariantu
HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

HENGLEIN Ciasto filo do słodkich i słonych wypieków 4001163165731

7,17
Cena za kg: 23,90
opak. 300 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Opis produktu

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Składniki

mąka pszenna
woda
sól
emulgator: lecytyny (soja)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
skrobia kukurydziana

Zalecenia dla alergików

Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna
1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz
0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,4 g
Węglowodany
58 g
w tym cukry
4,0 g
Białko
8,1 g
Sól
1,8 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
1180.00000
Wartość energetyczna (kcal)
280.00000
Tłuszcz (g)
0.90000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.40000
Węglowodany (g)
58.00000
w tym cukry (g)
4.00000
Białko (g)
8.10000
Sól (g)
1.80000

Kraj

Kraj pochodzenia
Produkt UE

Cechy

7 arkuszy ciasta

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Adres producenta

Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza

Adres internetowy

www.henglein.pl

Kontakt

Henglein Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza

Adres zwrotny

Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Waga

Waga brutto
326

Marka

Henglein

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
300

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Unii Europejskiej

Rozmiar opakowania

300

Rodzaj opakowania

Typ
Zgrzewane

Przepisy

Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Informacje o recyklingu

Opakowanie
Nadające się do recyklingu

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Marka standaryzowana

Marka
Henglein

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem