Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

HENGLEIN Świeże ciasto kruche 350 g 4001163166660

EAN: 4001163166660
Nazwa wariantu
HENGLEIN Świeże ciasto kruche (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

HENGLEIN Świeże ciasto kruche 4001163166660

7,30
Cena za kg: 20,86
opak. 350 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Składniki

mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
cukier
masło
olej rzepakowy
alkohol etylowy
substancje spulchniające: E 450, E 500
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz
20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
10,0 g
Węglowodany
47,1 g
w tym cukry
11,9 g
Białko
5,2 g
Sól
0,41 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
1703.00000
Wartość energetyczna (kcal)
407.00000
Tłuszcz (g)
20.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10.00000
Węglowodany (g)
47.10000
w tym cukry (g)
11.90000
Białko (g)
5.20000
Sól (g)
0.41000

Kraj

Kraj pochodzenia
Niemcy

Cechy

smak domowej kuchni
na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres internetowy

www.henglein.pl

Kontakt

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Waga

Waga brutto
371

Marka

Henglein

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
350

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Niemczech

Rozmiar opakowania

350

Rodzaj opakowania

Typ
Zgrzewane

Przepisy

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Marka standaryzowana

Marka
Henglein

Telefon kontaktowy

322605566

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem