Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg 8008698004845

EAN: 8008698004845
Nazwa wariantu
Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 8008698004845

19,99
Cena za kg: 19,99
torebka 1 kg
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Opis produktu

Chleb i bułki Pizza i ciasta drożdżowe Pożywne przekąski Słodkie ciasta drożdżowe Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Składniki

skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
włókno roślinne (psyllium, bambus)
mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%
mąka z soczewicy 3,6%
dekstroza
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza
sól

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Nie zawiera
Mleko
Nie zawiera
Soja
Może zawierać
Pszenica
Nie zawiera

Wartości odżywcze

100 g
wartość energetyczna
1459 kJ
wartość energetyczna
344 kcal
tłuszcz
0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
węglowodany
80 g
w tym cukry
2,8 g
błonnik
5,3 g
białko
2,5 g
sól
0,76 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość energetyczna (kJ)
1459.00000
Wartość energetyczna (kcal)
344.00000
Tłuszcz (g)
0.60000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.10000
Węglowodany (g)
80.00000
w tym cukry (g)
2.80000
Błonnik (g)
5.30000
Białko (g)
2.50000
Sól (g)
0.76000

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Schär AG/SPA Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

Kontakt

Dr. Schär AG/SPA

Adres kontaktowy

Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

Adres zwrotny

Dr. Schär AG/SPA Winkelau 9 39014 Burgstall/ Postal (BZ) Italy

Waga

Waga brutto
1020

Marka

Schär

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Dodatkowe informacje

Więcej świetnych przepisów znajdziesz na www.schaer.com

Informacje dot. stylu życia

Bezglutenowy

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
1

Pozostałe informacje

Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117

Rozmiar opakowania

1

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału
1 - PET

Przepisy

Przepis na pizzę Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli. Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C. Przepis na chleb Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli. Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia. Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut. Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.

Marka standaryzowana

Marka
Schär

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Kilogramów

Logotypy stron trzecich

Znak przekreślonego kłosa
Green Dot

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem