Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Budyń smak malinowy 40 g 5900437020402

EAN: 5900437020402
Nazwa wariantu
DR. OETKER Budyń smak malinowy (1)
Przypisz zamiennik
Dodaj zamiennik do tego produktu, wykorzystamy tą informację w przypadku braku tego produktu w sklepie.
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Budyń smak malinowy 5900437020402

1,28
Cena za kg: 32,00
opak. 40 g
-
+
szt.
Zamienniki
Przypisz zamiennik
Dodaj zamiennik do tego produktu, wykorzystamy tą informację w przypadku braku tego produktu w sklepie.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak śmietanka
DR. OETKER Słodka Chwila Budyń smak śmietanka 43 g
1,69 zł Cena za kg: 39,30
WINIARY Budyń z cukrem smak bananowy
WINIARY Budyń z cukrem smak bananowy 60 g
1,46 zł Cena za kg: 24,33
WINIARY Budyń z cukrem smak wiśniowy
WINIARY Budyń z cukrem smak wiśniowy 60 g
1,45 zł Cena za kg: 24,17
WODZISŁAW Budyń o smaku śmietankowym
WODZISŁAW Budyń o smaku śmietankowym 38 g
1,00 zł Cena za kg: 26,32
GELLWE Budyń smak czekoladowy
GELLWE Budyń smak czekoladowy 45 g
0,83 zł Cena za kg: 18,44
GELLWE Budyń smak waniliowy
GELLWE Budyń smak waniliowy 40 g
0,83 zł Cena za kg: 20,75
DR. OETKER Budyń bez glutenu smak śmietankowy
DR. OETKER Budyń bez glutenu smak śmietankowy 40 g
1,52 zł Cena za kg: 38,00
INTENSON Budyń proteinowy z tapioką o smaku waniliowym
INTENSON Budyń proteinowy z tapioką o smaku waniliowym 30 g
2,45 zł Cena za kg: 81,67
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku czekoladowym
WIODĄCA MARKA Tablier Blanc Budyń o smaku czekoladowym 40 g
0,85 zł Cena za kg: 21,25
KRUGER Desseria Budyń smak waniliowy
KRUGER Desseria Budyń smak waniliowy 40 g
1,31 zł Cena za kg: 32,75

Opis produktu

Z pewnością pamiętasz z dzieciństwa wspaniały zapach ciepłego budyniu, który gotowała mama czy babcia. Budyń Dr. Oetkera to doskonały deser dla Twojej rodziny i świetny pomysł na smaczny podwieczorek dla dzieci. Pełny smak i aksamitna konsystencja zadowolą każdego smakosza. Budynie są także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Na ich bazie możesz przygotować lekkie torty, serniki, babeczki lub różnego rodzaju desery i naleśniki. Spróbuj wszystkie smaki! Co wyróżnia budynie Dr. Oetkera: - pełny smak - aksamitna konsystencja - idealny dodatek do ciast i deserów

Składniki

skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
aromaty
0,1% koncentrat soku malinowego w proszku
koncentrat z buraka

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Mleko
Może zawierać

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g
1 porcja = 142 g
(%*)
Energia
382 kJ
542 kJ
6%
Energia
90 kcal
128 kcal
6%
Tłuszcz
1,8 g
2,5 g
4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1 g
1,5 g
8%
Węglowodany
16 g
22 g
8%
w tym Cukry
9,6 g
14 g
16%
Białko
3 g
4,3 g
9%
Sól
0,10 g
0,15 g
3%
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
1 porcja = około 142 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartosc odzywcza po przyrzadzeniu (mleko 2% tl.): 100 g
1 porcja = 142 g
Wartość energetyczna (kJ)
382.00000
542.00000
Wartość energetyczna (kcal)
90.00000
128.00000
Tłuszcz (g)
1.80000
2.50000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.00000
1.50000
Węglowodany (g)
16.00000
22.00000
w tym cukry (g)
9.60000
14.00000
Białko (g)
3.00000
4.30000
Sól (g)
0.10000
0.15000

Przygotowanie i stosowanie

Na 0,5 l mleka 1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru. 2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj. 3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
44

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

Dodatkowe informacje

Więcej przepisów na oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
40

Rozmiar opakowania

40

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przepisy

Przepis na: Charlotte malinową Składniki: - 300 g podłużnych biszkoptów - 750 g malin - 500 ml mleka - 100 g cukru - 2 Budynie smak Malinowy Dr. Oetkera - 100 g białej czekolady - 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 250 g serka mascarpone Sposób przygotowania: Dno i boki tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż folią (najlepiej z rękawa do pieczenia). Biszkopty przytnij tak, by utrzymały się w pionie. Wyłóż nimi boki i dno formy. Do wysokiego naczynia odlej około 150 ml mleka, dodaj cukier i budynie, wymieszaj. 500 g malin zblenduj i przetrzyj przez sitko. Przelej do garnka, dodaj 350 ml mleka, zagotuj. Pod koniec gotowania dodaj budynie wymieszane z mlekiem i cukrem. Cały czas mieszając ponownie zagotuj. Odstaw do przestudzenia, mieszając co jakiś czas, by nie powstała skorupka. Krem budyniowy przełóż do formy, przykryj folią spożywczą, tak, by stykała się z budyniem, wstaw do lodówki do schłodzenia. Kawałki białej czekolady przełóż do miseczki. Podgrzej 100 ml śmietanki i zalej nią czekoladę. Odstaw na kilka minut do rozpuszczenia się czekolady, dokładnie wymieszaj. Schłodzoną śmietankę ubij z mascarpone, na końcu przelej rozpuszczoną czekoladę i krótko zmiksuj. Zdejmij folię z kremu budyniowego i wciśnij w krem kilka malin. Następnie nałóż krem z białej czekolady. Udekoruj pozostałymi malinami. Odstaw na ok. 6 godz. do lodówki.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Budyń w proszku.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801 100 700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
4

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem