Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Galaretka o smaku brzoskwiniowym 72 g 5900437027968

EAN: 5900437027968
Nazwa wariantu
DR. OETKER Galaretka o smaku brzoskwiniowym (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Galaretka o smaku brzoskwiniowym 5900437027968

2,29
Cena za kg: 31,81
torebka 72 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Składniki

cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
barwnik (kurkumina)
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Mleko
Może zawierać

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g
(%*)
Energia
208 kJ
297 kJ
4 %
Energia
49 kcal
70 kcal
4 %
Tłuszcz
0 g
0 g
0 %
w tym Kwasy Nasycone
0 g
0 g
0 %
Węglowodany
10 g
15 g
6 %
w tym Cukry
10 g
15 g
17 %
Białko
1,7 g
2,4 g
5 %
Sól
0,01 g
0,02 g
<1 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g
Wartość energetyczna (kJ)
208.00000
297.00000
Wartość energetyczna (kcal)
49.00000
70.00000
Tłuszcz (g)
0.00000
0.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
0.00000
0.00000
Węglowodany (g)
10.00000
15.00000
w tym cukry (g)
10.00000
15.00000
Białko (g)
1.70000
2.40000
Sól (g)
0.01000
0.02000

Przygotowanie i stosowanie

1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
74

Marka

Dr. Oetker

Dodatki

Aromaty
Zawiera
Barwniki
Zawiera

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

Dodatkowe informacje

Więcej przepisów na oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
72

Rozmiar opakowania

72

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Przepis na: Sernik na zimno z brzoskwiniami Składniki: - 400 ml wody - 1 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera - 70 g biszkoptów - 30 g Żelatyny Dr. Oetkera - 200 ml śmietanki min. 30 % tł. - 1 kg twarogu z wiaderka i 130 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym) - 1 puszka brzoskwiń w syropie (ok. 820-850 g) Sposób przygotowania: Galaretka do dekoracji: - Zagotuj wodę i odmierz 400 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia. Masa sernikowa: - Dno formy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 150 ml. Wsyp żelatynę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną żelatynę, aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 minut do lodówki). Około 270 g brzoskwiń odsącz z syropu i pokrój na większe kawałki. Dodaj do masy serowej i dobrze wymieszaj. - Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. - Pozostałe brzoskwinie pokrój na półksiężyce. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim brzoskwinie i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Galaretka w proszku, smak brzoskwiniowy.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

4 porcje po 143 g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
4

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem