Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Masa śmietanowa cytrynowa 70 g 5900437083155

EAN: 5900437083155
Nazwa wariantu
DR. OETKER Masa śmietanowa cytrynowa (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Masa śmietanowa cytrynowa 5900437083155

4,22
Cena za kg: 60,29
opak. 70 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Składniki

cukier
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
naturalny aromat cytrynowy
0,7% zagęszczony sok cytrynowy
barwnik (kurkumina)
sól

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten
Zawiera
Mleko
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 1 porcja = 47 g
(%*)
Energia
1257 kJ
591 kJ
7%
Energia
303 kcal
143 kcal
7%
Tłuszcz
26 g
12 g
17%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
16 g
7,4 g
37%
Węglowodany
14 g
6,8 g
3%
w tym Cukry
13 g
6 g
7%
Białko
1,9 g
0,9 g
2%
Sól
0,08 g
0,04 g
1%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ2000 kcal).
Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 47 g.

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 1 porcja = 47 g
Wartość energetyczna (kJ)
1257.00000
591.00000
Wartość energetyczna (kcal)
303.00000
143.00000
Tłuszcz (g)
26.00000
12.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
16.00000
7.40000
Węglowodany (g)
14.00000
6.80000
w tym cukry (g)
13.00000
6.00000
Białko (g)
1.90000
0.90000
Sól (g)
0.08000
0.04000

Cechy

dodaj do ubitej śmietanki 30% tł.
do przekładania i dekorowania
z sokiem cytrynowym

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania: Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł. 1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. 2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce. Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
76

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
70

Rozmiar opakowania

70

Rodzaj opakowania

Typ
Saszetka

Przepisy

Cytrynowa kostka bez pieczenia Składniki: Warstwa budyniowa: 750 ml mleka, 150 g cukru, 2 Budynie smak waniliowy Dr. Oetkera, 100 g masła. Warstwa cytrynowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Cytrynowej Dr. Oetkera. Ponadto: 400 g herbatników. Poncz: 2 łyżki soku z cytryny, 100 g wody. Polewa: 300 g śmietany 18% tł., 3 łyżki przesianego cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny. Przygotowanie: 1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pierwszą warstwę herbatników. Przy pomocy pędzelka nasącz niewielką ilością ponczu. 2. Odmierz 250 ml mleka i wymieszaj dokładnie z budyniami i cukrem. 3. Pozostałe mleko zagotuj z masłem. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń przelej na warstwę herbatników i rozsmaruj równomiernie. Wyłóż kolejną warstwę herbatników, nasącz ponczem. Przykryj folią i odstaw do wystudzenia. 4. Schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubij, pod koniec dodając masę śmietanową. Przełóż na wystudzone ciasto. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników i nasącz je cytrynowym ponczem. 5. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem pudrem i równomiernie wylej na herbatniki. 6. Odstaw do lodówki na około 3 godziny, do zastygnięcia śmietany.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, cytrynowa.

Marka standaryzowana

Marka
Dr.Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 47 g.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
12

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem