Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Piernik XXL 654 g 5900437080307

EAN: 5900437080307
Nazwa wariantu
DR. OETKER Piernik XXL (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Piernik XXL 5900437080307

9,40
Cena za kg: 14,37
opak. 654 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Biszkopt
DR. OETKER Biszkopt 400 g
5,61 zł Cena za kg: 14,03
DR. OETKER Sernik na zimno
DR. OETKER Sernik na zimno 195 g
4,98 zł Cena za kg: 25,54
DR. Oetker Ciasto kruche
DR. Oetker Ciasto kruche 400 g
5,60 zł Cena za kg: 14,00
DELECTA Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g
6,46 zł Cena za kg: 10,77
DR. OETKER Babeczki kopce kreta
DR. OETKER Babeczki kopce kreta 264 g
6,65 zł Cena za kg: 25,19
DR. OETKER Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady
DR. OETKER Babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady 245 g
8,75 zł Cena za kg: 35,71
DR. OETKER Babeczki czarne
DR. OETKER Babeczki czarne 343 g
8,39 zł Cena za kg: 24,46
DELECTA Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą limonki
DELECTA Łaciate babeczki smak belgijska czekolada z nutą limonki 300 g
6,39 zł Cena za kg: 21,30
SYMBIO Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego gryczanego
SYMBIO Ekologiczna mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego gryczanego 470 g
11,69 zł Cena za kg: 24,87
DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta czarny z czekoladą
DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta czarny z czekoladą 420 g
8,99 zł Cena za kg: 21,40

Opis produktu

Pyszne ciasto o intensywnym korzennym smaku w rozmiarze XXL. Najlepiej smakuje z dodatkiem bakalii lub przełożone dżemem i polane polewą czekoladową. Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i wodę. Ciasto Piernik XXL jest doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając bakalie, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
MLEKO odtłuszczone w proszku
1,8% mieszanka przypraw
substancje spulchniające: (węglany sodu, difosforany)
tłuszcz roślinny palmowy w proszku (zawiera białka MLEKA)
0,9% cykoria
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
0,4% cynamon mielony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
0,1% miód w proszku
aromaty

Zalecenia dla alergików

Jęczmień
Zawiera
Mleko
Zawiera
Żyto
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna) 100 g
1 porcja = 33 g
(%*)
Energia
1573 kJ
519 kJ
6%
Energia
376 kcal
124 kcal
Tłuszcz
20 g
6,5 g
9%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
5,3 g
1,7 g
9%
Węglowodany
44 g
14 g
5%
w tym Cukry
25 g
8,1 g
9%
Białko
5,5 g
1,8 g
4%
Sól
0,76 g
0,25 g
4%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
1 porcja = 33 g
Wartość energetyczna (kJ)
1573.00000
519.00000
Wartość energetyczna (kcal)
376.00000
124.00000
Tłuszcz (g)
20.00000
6.50000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
5.30000
1.70000
Węglowodany (g)
44.00000
14.00000
w tym cukry (g)
25.00000
8.10000
Białko (g)
5.50000
1.80000
Sól (g)
0.76000
0.25000

Cechy

z korzennymi przyprawami i miodem

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
668

Marka

Dr. Oetker

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
654

Pozostałe informacje

1 porcja (33 g) zawiera: Energia 519 kJ 124 kcal 6%* Energia w 100 g 1573 kJ / 376 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal

Rozmiar opakowania

654

Rodzaj opakowania

Typ
Zgrzewane

Przepisy

Dodaj: - 250 g masła lub margaryny - 3 jaja - 100 ml wody (ok. 10 łyżek) - polewę lub cukier puder do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuścić i ostudzić masło lub margarynę. Piekarnik nastaw na temp. ok. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do formy. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Smacznego! Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej ½ szklanki, wsyp Budyń waniliowy Dr. Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się ona z budyniem. Odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła utrzyj na puch, dodawaj po łyżce budyniu i ucieraj na gładką masę. Masę rozsmaruj na dolnej warstwie piernika. Wierzch piernika polej gotową polewą Dr. Oetkera i natychmiast posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta w p. 1 przygotowania o 50 ml, zmiksuj składniki, obtocz w 1 łyżce mąki 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Masę nałóż do formy i upiecz. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 50 min

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka ciasta w proszku Piernik XXL.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = około 33 g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
35

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem