Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Piernik XXL 654 g 5900437080307

EAN: 5900437080307
Nazwa wariantu
DR. OETKER Piernik XXL (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Piernik XXL 5900437080307

10,73
Cena za kg: 16,41
opak. 654 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika
DR. OETKER Sernix Dodatek do pieczenia sernika 60 g
1,99 zł Cena za kg: 33,17
DR. OETKER Biszkopt
DR. OETKER Biszkopt 400 g
6,90 zł Cena za kg: 17,25
DELECTA Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta 680 g
8,99 zł Cena za kg: 13,22
DELECTA Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto drożdżowe z kruszonką mieszanka do wypieku ciasta 600 g
10,28 zł Cena za kg: 17,13
GELLWE Ciasto i krem do karpatki
GELLWE Ciasto i krem do karpatki 340 g
6,71 zł Cena za kg: 19,74
DR. OETKER Babka czekoladowa
DR. OETKER Babka czekoladowa 365 g
6,81 zł Cena za kg: 18,66
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g
7,04 zł Cena za kg: 24,28
BEZGLUTEN Multi Mix mieszanka bezglutenowa
BEZGLUTEN Multi Mix mieszanka bezglutenowa 1 kg
19,58 zł Cena za kg: 19,58
DELECTA Babeczki smak truskawkowy
DELECTA Babeczki smak truskawkowy 280 g
10,49 zł Cena za kg: 37,46
DELECTA Krem karpatka bez gotowania
DELECTA Krem karpatka bez gotowania 136 g
5,99 zł Cena za kg: 44,04

Opis produktu

Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), mąka PSZENNA)
1,8 % mieszanka przypraw
MLEKO odtłuszczone w proszku
0,9 % cykoria
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
0,4 % cynamon mielony
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
naturalny aromat miodu
aromaty

Zalecenia dla alergików

Jęczmień
Zawiera
Mleko
Zawiera
Żyto
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 g
(%*)
Energia
1585 kJ
523 kJ
6 %
Energia
379 kcal
125 kcal
6 %
Tłuszcz
19 g
6,3 g
9 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
5,1 g
1,7 g
9 %
Węglowodany
46 g
15 g
6 %
w tym Cukry
24 g
8,1 g
9 %
Białko
5 g
1,7 g
3 %
Sól
0,75 g
0,25 g
4 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = 33 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 g
Wartość energetyczna (kJ)
1585.00000
523.00000
Wartość energetyczna (kcal)
379.00000
125.00000
Tłuszcz (g)
19.00000
6.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
5.10000
1.70000
Węglowodany (g)
46.00000
15.00000
w tym cukry (g)
24.00000
8.10000
Białko (g)
5.00000
1.70000
Sól (g)
0.75000
0.25000

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
z przyprawami korzennymi

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
660

Marka

Dr. Oetker

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
654

Rozmiar opakowania

654

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Piernik XXL Dodaj: - 3 jaja - 250 g margaryny (lub masła) - 100 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuść i ostudź margarynę lub masło. Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Formę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do formy i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 40 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Temperatura: ok. 180°C. Czas pieczenia: ok. 40 min. Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej 1/2 szklanki, wsyp Budyń smak waniliowy Dr.Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą, tak by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła dodawaj do budyniu łyżka po łyżce i całość ucieraj na gładką masę. Krem rozsmaruj na dolnym blacie piernika i przykryj górnym blatem. Wierzch piernika udekoruj gotową polewą Dr. Oetkera i posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Smacznego!

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku ciasta Piernik XXL.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

35 porcji

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
35

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem