Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

GELLWE Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g 5900552021155

EAN: 5900552021155
Nazwa wariantu
GELLWE Krem do tortów i ciast smak czekoladowy (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

GELLWE Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 5900552021155

4,39
Cena za kg: 31,36
opak. 140 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Śmietan-fix
DR. OETKER Śmietan-fix 9 g
1,29 zł Cena za kg: 143,33
GOSTYŃ Kajmak o smaku waniliowym
GOSTYŃ Kajmak o smaku waniliowym 510 g
9,99 zł Cena za kg: 19,59
DR. OETKER Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu
DR. OETKER Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu 122 g
5,59 zł Cena za kg: 45,82
DR. OETKER Krem do tortów i ciast smak śmietankowy
DR. OETKER Krem do tortów i ciast smak śmietankowy 120 g
4,99 zł Cena za kg: 41,58
DELECTA Śnieżka oryginalna
DELECTA Śnieżka oryginalna 51 g
2,39 zł Cena za kg: 46,86
HELIO Masa krówkowa słony karmel
HELIO Masa krówkowa słony karmel 400 g
8,18 zł Cena za kg: 20,45
DR. OETKER Masa śmietanowa śmietankowa
DR. OETKER Masa śmietanowa śmietankowa 56 g
3,79 zł Cena za kg: 67,68
DELECTA Kajmak masa krówkowa smak tradycyjny
DELECTA Kajmak masa krówkowa smak tradycyjny 400 g
10,46 zł Cena za kg: 26,15
DELECTA Kajmak masa krówkowa słony karmel
DELECTA Kajmak masa krówkowa słony karmel 400 g
10,46 zł Cena za kg: 26,15
DR. OETKER Śmietan-fix niebieski
DR. OETKER Śmietan-fix niebieski 7 g
1,35 zł Cena za kg: 192,86

Składniki

cukier
syrop glukozowy
oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobie (ziemniaczana, pszenna)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna wieprzowa
białka mleka
aromat
sól

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Soja
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (około 33 g)
Wartość energetyczna
1241 kJ/299 kcal
408 kJ/98 kcal 5 %*
Tłuszcz
22,2 g
7,3 g 10 %*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
16,3 g
5,4 g 27 %*
Węglowodany
20 g
6,6 g 3 %*
w tym cukry
14,2 g
4,7 g 5 %*
Białko
4 g
1,3 g 3 %*
Sól
0,11 g
0,04 g 1 %*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu)

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (około 33 g)
Wartość energetyczna (kJ)
1241.00000
408.00000
Wartość energetyczna (kcal)
299.00000
98.00000
Tłuszcz (g)
22.20000
7.30000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
16.30000
5.40000
Węglowodany (g)
20.00000
6.60000
w tym cukry (g)
14.20000
4.70000
Białko (g)
4.00000
1.30000
Sól (g)
0.11000
0.04000

Cechy

3 minuty i gotowy!

Przygotowanie i stosowanie

Do sporządzenia kremu czekoladowego przygotuj: - 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki), - 100 g masła lub margaryny. Sposób przygotowania: 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty. 3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Kontakt

FoodCare Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów

Waga

Waga brutto
152

Marka

Gellwe

O marce

Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk

Średnia miara

Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
140

Rozmiar opakowania

140

Rodzaj opakowania

Typ
Torebka

Przepisy

Pomysł na: Tort czekoladowy Przygotuj: 100 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki), 130 g cukru pudru Gellwe (ok. 1 szklanka), 5 jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2-3 łyżeczki kakao Gellwe. Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez około 30 minut. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta. Słodkiego dnia :)

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Krem do ciast i tortów w proszku o smaku czekoladowym.

Marka standaryzowana

Marka
Gellwe

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu)

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem