Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Biszkopt 400 g 5900437086217

EAN: 5900437086217
Nazwa wariantu
DR. OETKER Biszkopt (1)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Biszkopt 5900437086217

6,90
Cena za kg: 17,25
opak. 400 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DELECTA Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta 680 g
8,99 zł Cena za kg: 13,22
DR. OETKER Babka o smaku cytrynowym
DR. OETKER Babka o smaku cytrynowym 375 g
7,34 zł Cena za kg: 19,57
GELLWE Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g
7,19 zł Cena za kg: 23,97
DR. OETKER Mini babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady
DR. OETKER Mini babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady 245 g
7,49 zł Cena za kg: 30,57
DR. OETKER Pierniczki
DR. OETKER Pierniczki 350 g
7,99 zł Cena za kg: 22,83
DR. OETKER Babka czekoladowa
DR. OETKER Babka czekoladowa 365 g
6,81 zł Cena za kg: 18,66
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki z czekoladą mieszanka do wypieku 290 g
7,04 zł Cena za kg: 24,28
BEZGLUTEN Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa
BEZGLUTEN Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 1 kg
20,57 zł Cena za kg: 20,57
DELECTA Babeczki smak truskawkowy
DELECTA Babeczki smak truskawkowy 280 g
10,49 zł Cena za kg: 37,46
DELECTA Bułeczki słodkie
DELECTA Bułeczki słodkie 340 g
7,65 zł Cena za kg: 22,50

Opis produktu

Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
maltodekstryna
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 41 g g
(%*)
Energia
1170 kJ
480 kJ
6%
Energia
277 kcal
114 kcal
Tłuszcz
4,8 g
2,0 g
3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1,6 g
0,7 g
4%
Węglowodany
51,2 g
21,0 g
8%
w tym Cukry
27,2 g
11,2 g
12%
Białko
7,0 g
2,9 g
6%
Sól
0,76 g
0,31 g
5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 41 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
1 porcja = 41 g g
Wartość energetyczna (kJ)
1170.00000
480.00000
Wartość energetyczna (kcal)
277.00000
114.00000
Tłuszcz (g)
4.80000
2.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
1.60000
0.70000
Węglowodany (g)
51.20000
21.00000
w tym cukry (g)
27.20000
11.20000
Białko (g)
7.00000
2.90000
Sól (g)
0.76000
0.31000

Cechy

+ przepisy na ciasta

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
409

Marka

Dr. Oetker

Dodatki

konserwanty
Nie zawiera

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

O producencie

Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
400

Pozostałe informacje

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Rozmiar opakowania

400

Rodzaj opakowania

Typ
Zgrzewane

Przepisy

Dodaj: do biszkoptu: - 4 jaja - 3 łyżki wody do nasączenia: - sok z 1 cytryny - 2 łyżki cukru - 0,5 szklanki wody do przełożenia: - Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia) Przepis na Tort biszkoptowy Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie biszkoptu Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Pieczenie Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: - blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min - blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min 3. Przełożenie 10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami. Smacznego! Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis. Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm) Dodaj: 4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru. Sposób przygotowania: 1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką. 2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C. 3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty. 4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem. 5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami. Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm) Dodaj: 4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki. Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania. 2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec. 3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta. 4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia. Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

801100700

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem