Telefon

Infolinia sklepu internetowego: (22) 428 36 66 (pn-pt 9:00-16:00)    Zamówienia telefoniczne: (22) 245 42 22 (pn-pt 9:00-15:00)

Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 300
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Płatności przelewem bankowym
Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: (22) 428 36 66 lub napisz do nas
Koszyk
0
Ulubione
0

DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 410 g 5900437089003

EAN: 5900437089003
Nazwa wariantu
DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą  (1)
DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą  (2)
DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą  (1)
DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą  (2)
Zadaj pytanie o przedmiot

DR. OETKER Ciasto Kopiec Kreta z czekoladą 5900437089003

7,99
Cena za kg: 19,49
opak. 410 g
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
DODANO DO ULUBIONYCH
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

DR. OETKER Sernik na zimno
DR. OETKER Sernik na zimno 195 g
6,99 zł Cena za kg: 35,85
DELECTA Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta
DELECTA Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 640 g
8,99 zł Cena za kg: 14,05
GELLWE Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania
GELLWE Sernik na zimno mieszanka do domowego przygotowania 193 g
5,90 zł Cena za kg: 30,57
DR. OETKER Piernik XXL
DR. OETKER Piernik XXL 654 g
10,73 zł Cena za kg: 16,41
GELLWE Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku
GELLWE Babeczki czekoladowe mieszanka do wypieku 300 g
7,19 zł Cena za kg: 23,97
DR. OETKER Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy
DR. OETKER Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
7,49 zł Cena za kg: 22,36
DELECTA Brownie mocno czekoladowe mieszanka do domowego wypieku ciasta
DELECTA Brownie mocno czekoladowe mieszanka do domowego wypieku ciasta 550 g
10,08 zł Cena za kg: 18,33
DR. OETKER Babka czekoladowa
DR. OETKER Babka czekoladowa 365 g
6,81 zł Cena za kg: 18,66
DELECTA Krem karpatka bez gotowania
DELECTA Krem karpatka bez gotowania 136 g
5,99 zł Cena za kg: 44,04
DR. OETKER Pancakes proteinowe smak waniliowy
DR. OETKER Pancakes proteinowe smak waniliowy 165 g
7,89 zł Cena za kg: 47,82

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
14 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, syrop glukozowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
3,6 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
MLEKO odtłuszczone w proszku
syrop glukozowy
aromaty
sól

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł., mleko 2 % tł., banany ok. 360 g, śmietanka 30 % tł.) 1 porcja = 105 g
(%**)
Energia
1067 kJ
1120 kJ
13 %
Energia
256 kcal
268 kcal
13 %
Tłuszcz
16 g
16 g
23 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
7,7 g
8,0 g
40 %
Węglowodany
25 g
26 g
10 %
w tym Cukry
18 g
19 g
21 %
Białko
3,4 g
3,6 g
7 %
Sól
0,39 g
0,41 g
7 %
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 105 g

Obliczona wartość odżywcza

na 100g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 105 g
Wartość energetyczna (kJ)
1067.00000
1120.00000
Wartość energetyczna (kcal)
256.00000
268.00000
Tłuszcz (g)
16.00000
16.00000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
7.70000
8.00000
Węglowodany (g)
25.00000
26.00000
w tym cukry (g)
18.00000
19.00000
Białko (g)
3.40000
3.60000
Sól (g)
0.39000
0.41000

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekolady
na formę Ø 24 cm
polska receptura od 2002 r.

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
250 g mieszanki do wypieku ciasta
100 g mieszanki do przyrządzenia masy
60 g płatków czekolady

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
464

Marka

Dr. Oetker

O marce

Polecamy formy Dr. Oetkera! Ø 24 cm

Dodatki

Smaki / Aromaty
Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zawiera

Format oznakowania alergenów

Tłusty druk
Wielkie litery

Dodatkowe informacje

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy
410

Rozmiar opakowania

410

Rodzaj opakowania

Typ
Pudełko

Przepisy

Kopiec Kreta Ciasto w proszku Classic z czekoladą Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub ok. 360 g innych owoców) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekolady. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina!

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia ciasta Kopiec Kreta.

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Telefon kontaktowy

Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna)
Gramów

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji.

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem